Waar en hoe ga jij op vakantie 2016?

Langzaam beginnen veel gezinnen weer voorbereidingen te treffen voor de zomervakantie van 2016. Waar gaat iedereen komend jaar weer heen op vakantie? Hoe gaan we reizen? Kiezen we voor het vliegtuig of pakken we weer de auto? Dit zijn altijd enkele belangrijke vragen die ieder jaar weer terugkomen. Sommige gezinnen kiezen ieder jaar voor dezelfde locatie. Maar heb je er weleens over nagedacht om eens op een andere manier te reizen en te kiezen voor een andere locatie? In dit artikel worden enkele mogelijkheden uitgelicht.

Binnenlandse vakantie

De eerste optie is een vakantie in eigen land. Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om binnen de landsgrenzen te blijven en een ander deel van Nederland op te zoeken. Denk bijvoorbeeld  aan een camping of bungalowpark op de Veluwe, aan de kust of op de Waddeneilanden. Meestal wordt bij een binnenlandse vakantie de auto gepakt, omdat de afstanden nooit zo erg groot zijn. Binnen een paar uur kan je namelijk al op de bestemming aankomen.  Een andere reden voor een binnenlandse vakantie kan met het budget te maken hebben. Heb je niet zoveel geld om het vliegtuig te pakken? Geen nood, want Nederland kent ook vele leuke plekjes waar je heerlijk kunt ontspannen en je tijd optimaal kunt indelen. Mocht je er voor 2016 niet uitkomen, kies dan voor een vakantie in eigen land.

Buitenlandse vakantie

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om Nederland achter je te laten en andere landen te gaan bezoeken. Nu we langzaam uit het economische dal kruipen kiezen steeds meer gezinnen ervoor om toch weer te kiezen voor een buitenlandse vakantie. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk, Spanje of Duitsland. Ook qua vervoer maken gezinnen verschillende keuzes. De één pakt de auto, omdat ze vliegtickets gewoon te duur vinden, de ander kan het zich wel veroorloven om het vliegtuig te gaan en kiest dus voor deze optie. Waar je ook heengaat en hoe je ook gaat reizen; het belangrijkste is dat je veilig aankomt en dat je plezier kunt beleven.

Updated: 13 december 2015 — 09:45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *