Van Nederland naar Turkije met de auto

turkije vakanties Als je een vakantie naar Turkije boekt kun je op verschillende manier naar het land toe reizen. De snelste en meest gebruikelijke manier is om een vlucht te boeken naar je vakantie bestemming in Turkije. Maar een andere mogelijkheid is om met de auto te reizen naar Turkije. In het verleden gingen heel veel mensen met de auto naar Turkije op vakantie maar tegenwoordig is de populariteit van deze reismogelijkheid aan het afnemen. Uiteraard zijn er nog steeds mensen die vanuit Nederland met de auto naar Turkije reizen voor een lange vakantie.

Je zal denken dat jongeren massaal vliegtickets boeken om naar het prachtige land te reizen voor een vakantie, maar dit is niet het geval. Uit onderzoek is gebleken dat vooral jongeren een autovakantie naar Turkije veel prettiger vinden. Ten eerste kunnen ze zoveel meenemen als ze willen en daarbij kunnen ze er zelf voor kiezen wanneer je gaat rijden, stoppen, drinken, eten en slapen. Het is een hele ontdekkingsreis om van Nederland naar Turkije te reizen met de auto. Eigenlijk start je vakantie al vanaf het moment dat je in de auto stapt.

Dit geldt natuurlijk niet voor Turken die snel ‘huiswaarts’ willen keren. Zij willen het liefst zo snel mogelijk van Nederland naar Turkije om familie, vrienden en kennissen op te zoeken. De keuze voor een autovakantie voor deze mensen komt omdat ze dan zoveel mogelijk spullen meekunnen nemen voor familie, vrienden en kennissen. Een autoreis naar Turkije is voor hen geen toeristische trip maar meer noodzakelijk.

Met een autovakantie naar het mooie veelzijdige Turkije bepaal je alles zelf. Van A tot Z, je kunt alles zelf bepalen. Hetzelfde geldt voor het aantal dagen dat je over de hele reis wilt gaan doen. Je kunt in Turkije arriveren binnen twee dagen maar je kunt er ook voor kiezen om er een hele week over te doen. Je hebt zelf alles in de hand het zijn de keuzes die je maakt.

Binnen 35 uur kun je aan de Turkse Riviera zijn

Er zijn verschillende routes die je kunt rijden naar Turkije. De route die het meest wordt gereden, omdat het simpelweg de snelste route is. De route vanuit Nederland is: Dusseldorf – Koln – Koblenz – Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – Augsburg – Munchen – Salzburg – Graz – Zagreb – Beograd – Sofija – Edirne – Istanbul. Dit is een hele intensieve route waarbij het in totaal 24 uur duurt voordat je in Istanbul bent aangekomen. Wil je dan door rijzen naar de Turkse Riviera tel er dan nog maar eens 11 uur bij de reis op. Dan ben je wel eindelijk gearriveerd in de badplaats Alanya.

In Alanya zijn prachtige hotels en resorts te vinden waar dan bij gekomen kan worden van de geweldige auto vakantie naar Turkije. Een hele mooie accommodatie in de genoemde badplaats is hotel Club Paradiso Alanya. In dit geweldige mooie all inclusive hotel kun je glorieus genieten van al het moois maar je kunt ook zeker heerlijk uitrusten voor de lange maar mooie terug reis naar Nederland. Op de website van dit hotel vindt je meer informatie over het hotel, faciliteiten en prijzen.

Updated: 17 februari 2015 — 15:42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *