Met de auto op vakantie naar Lissabon

Lissabon

Met de auto op vakantie naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal, betekent een vakantie van puur genieten onder de stralende Portugese zon. De welbekende Portugese fadomuziek klinkt er nog volop door de gezellige straatjes, de klassieke gele trams rijden af en aan door de straten van de bruisende stad en overal in de gezellige restaurants worden de meest heerlijke mediterrane gerechten bereidt. Overal vind je de bekende beschilderde keramiek tegels, azulejos genoemd. Lissabon heeft alles wat je vakantie maakt zoals een vakantie hoort te zijn. En met je iegen auto is het helemaal lekker natuurlijk!

In deze bruisende en veelzijdige stad verveel je je absoluut geen minuut. Het centrum heeft gezellige smalle straatjes met leuke charmante winkeltjes, maar ook diverse grote en drukke winkelstraten. Daarnaast staat de stad bol van musea, waaronder de belangrijkste kunstmuseum van de stad, het Museu Colecção Berardo.

Wil je een stukje cultuur snuiven, breng dan een bezoek aan het in de werelderfgoedlijst van UNSECO opgenomen Hiëronymietenklooster Mosterio dos Jerónimos welke helemaal uit kalkzandsteen is gebouwd in manuelstijl. Of wat te denken van de Kathedraal van Lissabon, de Igreja de Santa Maria Maior. Deze heeft al heel wat aardbevingen overleefd. Ben je uitgekeken, dan kun je even heerlijk bijkomen in één van de vele groene parken die je in de stad kunt vinden.

In het nieuwere gedeelte van de stad, iets ten oosten van het centrum, is het Oceanário de Lisboa, het op één na grootste aquarium ter wereld. Hier vind je onder andere haaien, roggen, maanvissen, tandbaarzen en zeeotters. Wil je liever een dagje winkelen? Bezoek dan het Vasco da Gama Winkelcentrum met zijn vele mooie winkels en zelfs een kabelbaan.

Straatjes in Lissabon

 

Updated: 27 oktober 2014 — 11:32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *