Met de auto op vakantie in 2015

autovakantiesMet de auto op vakantie gaan is voor de een rustgevend en voor de ander een regelrechte hel. Vooral als de autorit gepland staat op zwarte zaterdag. Op deze bijzondere dag staat er op het wegennet naar het zuiden van Europa en dan voornamelijk in Frankrijk ontzettend lange files. Files van meer dan 50 kilometer lengte zijn meer regel dan uitzondering. Wil je tijdens je autovakantie absoluut niet in een ellenlange file terecht komen? Kijk dan voor dat je vertrekt of zwarte zaterdag op je vertrekdag geldt, is dit het geval reis dan eerder of later naar de vakantiebestemming in het zonnige zuiden.

Zwarte Zaterdag

Elke zomer kun je de klok er weer gelijk opzetten. Alle zaterdagen in de maanden juli en augustus zijn razend druk op de weg en dan vooral de wegen die dwars door Frankrijk lopen richting de zuidkust van Frankrijk en naar het warme Spanje. Op zwarte zaterdag is het echt topdrukte en zijn er honderden kilometers file. Het is verstandiger om buiten de zwarte zaterdagen om te reizen want eenmaal in de file terecht gekomen is er geen ontkomen meer aan.

Goede voorbereiding is het halve werk

Vooral als je met kinderen een autovakantie gaat maken is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Kinderen kunnen op een gegeven moment ongeduldig worden en dan komt een file van een paar honderd kilometer niet goed uit. Kinderen willen zo snel mogelijk van A naar B en met een autovakantie gaat het allemaal al niet zo snel en dan is het noodzakelijk om de kinderen te blijven vermaken. Als de kinderen in de auto zoet zijn dan verloopt de reis naar het zonnige zuiden van Europa een stuk soepeler. Steeds meer mensen kiezen voor een autovakantie en dat komt allemaal door de aanhoudende financiële crisis in Nederland maar ook in andere landen.

Vliegvakantie goedkoper dan een autovakantie

Een vliegvakantie is ook nog steeds razend populair maar toch kiezen veel mensen er voor om juist nu in deze tijden met de auto op vakantie te gaan. Terwijl een autovakantie helemaal niet goedkoper is dan een vliegvakantie. Alles bij elkaar optellend zal een vliegvakantie zelfs nog wel eens goedkoper uit de bus kunnen komen. En ten tweede met een vliegvakantie ben je velen malen eerder op de eindbestemming dan wanneer je met de auto de lange files moet trotseren. Oké, dan moeten er geen vertragingen zijn met de vliegtuigen.

Gezellig met de hele familie

De autovakantie is op zijn retour en dat is aan de ene kant best bijzonder te noemen nu er steeds goedkopere vliegreizen te boeken zijn. Wat vooral aangehaald wordt om juist met de auto op vakantie te gaan is het feit dat het veel gezelliger is en iedereen de hele reis lekker bij elkaar aanwezig is. Bij een autovakantie gaat vermaak boven comfort heeft onderzoek uitgewezen. Als je terug denkt aan vroeger en zelf een lange autorit hebt gehad naar het warme zuiden dan kun je er vast over mee praten dat de reis er naar toe vaak het hoogte punt was omdat er een gezellige sfeer hing in de auto.

Hoe ga jij dit jaar op vakantie?

Het is een hele onderneming om met de auto op vakantie te gaan. Ten eerste moet de auto helemaal ingepakt zijn en dat is nog een hele klus. Daarna moet de auto je nog zonder problemen van A naar B brengen en wanneer je uiteindelijk op de plaats van bestemming bent aangekomen moet je de hele auto nog uitpakken en kun je eindelijk genieten van je vakantie. Hoe ga jij dit jaar op vakantie?

Updated: 12 februari 2015 — 08:17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *