Groene kaart verplicht

verzekeringsbewijs autoDe groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Deze wordt ook wel afgekort met IVB. De groene kaart ontvang je binnen enkele werkdagen thuis na het afsluiten van een verkeersverzekering. Ben je die van jouw kwijt, vraag dan aan de verzekering of ze een nieuwe willen opsturen. De groene kaart is niet overal verplicht bij je te hebben in de auto. In België is de groene kaart wel verplicht.

Wat staat er op de groene kaart

Op de groene kaart staat vermeld in welke landen de auto verzekerd is. In veel gevallen vermeld de verzekeraar ook de bedrijven van de verzekeringsnemer schades en reparatie kan en mag laten uitvoeren welke door de verzekering zullen worden vergoed, mits daarvoor verzekerd is. Denk hierbij aan ruitbreuk, pech (sleepkosten), diefstal, brand-, storm- of natuurschade. Uiteraard wordt het merk, type en kenteken van de auto op het verzekeringsbewijs vermeldt.  Ook wordt er vermeldt voor welke periode de verzekering geldig is.

Op de groene kaart staan ook landcodes vermeld waar de verzekering geldig is. De verzekeraar heeft hierbij vermeldt welke landen de verkeersverzekering ook daadwerkelijk geldig is.

[table id=4 /]

Groene kaart voor je caravan

Indien de caravan een eigen kentekenbewijs heeft moet deze ook verzekerd zijn. De groene kaart is dan ook handig bij je te hebben. In Spanje, Duitsland en Polen is de groene kaart voor de caravan zelfs verplicht. Heb je deze niet bij je en wordt je bij een grenscontrole staande gehouden dan moet je ter plaatse een verzekering afsluiten om de grens te mogen passeren. Meer over het kentekenbewijs van je caravan.

Afbeelding groen kaart

groene kaart geldigheid

Updated: 25 maart 2014 — 12:09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *