Autovakantie in een vakantiehuis trends 2014

autovakantie-trendsAutovakantie in een vakantiehuis trends 2014

De zomermaanden zijn weer voorbij gevlogen, nog een paar mooie nazomerdagen en we gaan weer richting de winterkou. Voor ons hét moment om de vakantietrends van 2014 te onderzoeken. Vakantiehuizen B.V, online reisbureau expert op het gebied van vakantiehuis reizen in Frankrijk, Italië, Duitsland, en Spanje signaleert 5 interessante reistrends die zich in 2014 ontwikkelde. Zoals ieder jaar gingen onze landgenoten er weer massaal op uit met de auto naar Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje.

Autovakantie! Ja, maar dan wel dichterbij

We blijven onverminderd vaak met de auto op vakantie gaan naar Zuid Europa. Er is echter wel een duidelijke trend zichtbaar waarin te zien is dat de Nederlander een vakantiehuisje dichter bij huis zoekt. Er worden ongeveer15% meer vakantiehuizen in het noorden van Frankrijk en Italië worden geboekt dan in 2013.De Nederlander lijkt minder bereidt te zijn om lange afstanden te rijden naar hun vakantiebestemmingen.

Wat zijn dan de populaire autovakantiebestemmingen in 2014?

Uit de cijfers blijkt dat Toscane, Normandië, Provence, Costa Brava en de Bloemenrivièra in 2014 de meest populaire vakantiehuis bestemmingen zijn. Regio’s zoals de Elzas, Bretagne en het merengebied in Italië winnen aan populariteit.

Autovakantie voor de last minutes

Een andere misschien wel voor de hand liggende trend die uit de cijfers naar voren komt is dat reizigers die met de auto naar de vakantiebestemming rijden steeds vaker een last minute vakantiehuis boeken. Een logische trend omdat men met de auto redelijk flexibel is, zelf naar de bestemming rijdt en dus geen vliegtickets hoeft te boeken.

We nemen het navigatiesysteem mee op vakantie!

Misschien is dit niet meer voor iedereen voor te stellen, maar nog niet zo heel lang geleden vertrokken we niet met de auto naar de vakantiebestemming voordat we uitvoerig de wegenkaart hadden bestudeerd. Tegenwoordig nemen we steeds vaker een navigatiesysteem mee op vakantie. Het aantal klanten dat een navigatiesysteem meenemen op vakantie is in 2014 met maar liefst 12% gestegen.

We boeken de vakantie steeds vaker op de tablet

Vakantiehuizen B.V. ziet al sinds 2011 dat het website bezoek van mobiele apparaten (smartphones en tablets) jaarlijks fors stijgt. 2014 was echter een ware doorbraak van de tablet. Het aantal boekingen dat gemaakt werd met een tablet is verdubbeld in 2014 ten opzichte van 2013. De consument heeft de tablet definitief omarmd om naast het zoeken van vakanties ook hun vakantie definitief te boeken.

Updated: 19 september 2014 — 07:07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *