Auto weer populair als vervoersmiddel voor een vakantie

autovakantiesDe auto gebruiken als vervoersmiddel naar de vakantiebestemming is dit jaar weer een stuk populairder. Nederlanders boeken op dit moment massaal een vakantie naar het zonnige zuiden en het opvallendste is dat de vakantie met de auto weer in de lift zit. De reden voor de terugkerende populariteit van een autovakantie heeft voornamelijk te maken met de financiële crisis. De voorbijgaande jaren hebben Nederlanders massaal bespaard op grote uitgaven in en rondom het huis en dat is de voornaamste reden waarom Nederlanders in 2015 weer kiezen om met de auto op vakantie te gaan. Wat in 2015 geldt bij de meeste Nederlanders dat de prioriteit uit gaat naar het onderhouden van de woning en auto.

Ondanks dat het op vakantie gaan met de auto terugkeert zou toch nog ongeveer 70 procent van de vakantiegangers het vliegtuig instappen om op de vakantiebestemming te geraken. Vooral vliegvakanties naar Turkije, Spanje, Cyprus en Griekenland zijn razend populair voor het aankomende vakantie seizoen. De reden om juist wel met het vliegtuig op vakantie te gaan is voornamelijk de tijdsduur en de kosten.

Vliegvakantie naar een all inclusive accommodatie

Nederlanders stellen namelijk dat een vliegvakantie naar bijvoorbeeld Turkije veel goedkoper is dan wanneer ze met de auto naar de Spaanse Costa rijden en verblijven in een tent. In Turkije zijn prachtige accommodaties te vinden die voor een spotprijs te boeken zijn en waar vakantiegangers kunnen genieten van een luxe all inclusive verblijf. Voor de andere landen geldt overigens ook dat de all inclusive accommodaties het meest geboekt worden en dat heeft allemaal te maken met het feit dat een all inclusive verblijf aanzienlijk goedkoper is dan andere verzorgingstypen.

Vakantie met de auto vooral naar bestemming dicht bij huis

Uit recent onderzoek is gebleken dat Nederlanders die met de auto op vakantie gaan het liefst een vakantiebestemming op zoeken welke dicht bij huis is gelegen. De eindbestemming kan in Nederland zijn maar ook in de buurlanden Duitsland en België. De tijd dat men massaal achter elkaar aanrijdt naar het verre zuiden lijkt voorbij. Er zijn immers heel veel andere mogelijkheden om op een snellere, comfortabelere en goedkopere manier het warme zuiden op te zoeken.

Rondreizen met de auto

Er is ook een andere groep vakantiegangers die alsmaar groeit en dat zijn Nederlanders die met de auto gaan rondreizen door een deel van Europa. De reis begint vanaf het woonadres en voert de vakantiegangers helemaal naar eigen route door het prachtige Europa. De meeste mensen kiezen er dan wel voor om een auto rondreis te maken richting Italië. De meren van Italië zijn nog steeds razend populair als vakantiebestemming en het is hier heerlijk vertoeven tijdens een auto rondreis door een deel van Europa.

Updated: 17 februari 2015 — 15:41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *