Verzekeringspapieren en autovakantie

verzekeringen autovakantieNeem alle verzekeringspapieren mee als u op vakantie gaat. Hierop staan telefoonnummers indien u de verzekering nodig hebt voor het een of ander. Ook heeft u altijd een polisnummer bij de hand.

Reisverzekering

Als u op reis gaat is een reisverzekering altijd een aanvulling op uw gewone autoverzekering. Een reisverzekering dekt onverwachte kosten die je in het buitenland maakt. Denk hierbij aan schade aan je bagage of verlies of diefstal ervan of een doktersrekening. Niet alle zorgverzekeringen vergoeden medische kosten in het buitenland namelijk. Neem de papieren van de reisverzekering dus mee om aan te kunnen tonen dat je verzekerd bent. Hierdoor voorkom je dat je alles cash moet gaan voorschieten. Meer over de reisverzekering.

Autoverzekering

De auto is normaal gesproken ook gewoon in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland. Echter moet je wel de groene kaart meenemen om in het buitenland aan te tonen dat je verzekerd bent. In geval van schade kun je het alarmnummer bellen dat op de groene kaart staat. Tevens staat je polisnummer er op vermeld. Naast de groene kaart moet je ook het Europese schadeformulier mee nemen. Vul deze indien er schade met een tegenpartij is gemaakt altijd in. Maak bij voorkeur foto’s van de verkeerssituatie. Meer over de groen kaart.

 

Updated: 25 maart 2014 — 11:38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *