Verkeersverzekering – Goede autoverzekering voor op vakantie

autoverzekeringGoed verzekerd rondrijden op vakantie? Controleer dan de polis van je verkeersverzekering.

Er zijn veel modules die je aan- en uit kunt zetten op je verkeersverzekering/autoverzekering. Zolang je maar verzekerd bent voordat er iets gebeurt. Achteraf kun je je nergens meer tegen verzekeren.

De WA verzekering is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en voor iedereen met een auto verplicht. De WA zelf is vrij kaal. Deze dekt alleen de schade aan een ander (persoon/voertuig/straatmeubilair/e.d.) maar niets aan het eigen voertuig.

wa of allriskNaast de WA heb je WA+ beperkt casco. In deze verzekering zitten wat meer onderdelen waarbij je zelf ook tegen een aantal zaken verzekerd bent. Denk aan een gebroken voorruit, een aanrijding met loslopend wild of een omgewaaide boom bovenop je auto.

Ook is er WA+ volledig casco wat in de volksmond ook wel bekend is als All Risk. Deze vorm verzekerd je auto volledig. Ook als je zelf tegen een muurtje aanrijdt dan wordt de schade gedekt. Uiteraard zijn er kleine lettertjes welke vertellen dat er stiekem misschien toch een eigen bijdrage is (eigen risico) of dat je in je schadevrije jaren stil blijft staan bij een incident.

[table id=3 /]

Er kunnen vaak modules aan- en uit worden gezet waarbij je dus een kale WA (wettelijke aansprakelijk) kunt uitbreiden met elementen naar keuze. Elke module heeft zo zijn eigen prijs. Inzittende meeverzekeren is altijd appart.

De rechtsbijstand verzekering is een extra afsluitbaar onderdeel welke huridische hulp biedt bij een ongeval of aanrijding.

Caravan en Aanhangwagen

caravan verzekerenBen je verzekerd met een Caravan of Aanhangwagen? Alle schades die je zelf veroorzaakt bij een ander, ook al is dit met aanhangwagen of caravan, zijn verzekerd via je normale WA autoverzekering. Alle schades die je zelf oploopt natuurlijk niet. Indien je schade maakt met een caravan of aanhangwagen terwijl hij niet is aangekoppeld aan de auto dan moet je bij je eigen WA verzekering zijn. Ook hier zijn alleen de schades aan derden verzekerd en niet aan je eigen eigendommen.

Schades aan je caravan of aanhangwagen kun je alleen indekken met een caravan of aanhangwagen verzekering. Ook de inboedel van de caravan zelf is verzekerbaar.

TIPS:

  • Zorg dat er altijd een Europees schadeformulier in de auto aanwezig is
  • Zorg dat je foto’s maakt van de situatie
  • Probeer contactinformatie van getuigen te verzamelen
  • Blijf rustig en kalm
  • Denk om je eigen veiligheid en plek op de weg
  • Bel met het alarmnummer van je verzekering
  • Bel indien nodig 112. Zeker als er gewonden in het spel zijn.

 

Updated: 26 februari 2014 — 15:39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *