Verkeersregels Spanje

De verkeersregels in Spanje zijn niet heel veel anders dan in Nederland. Er zijn echter wel een uitzonderingen. Deze hebben wij hieronder voor je opgesomd.

 

Fietsen

Als er achter de auto een fietsendrager is gemonteerd dan moet deze voorzien zijn een relfecterend rood-wit bord.

Slepen

Particulieren mogen elkaar niet slepen. Daarvoor moet je bijvoorbeeld de ANWB bellen.

Verlichting

Het is verplicht dimlicht te voeren bij het rijden door tunnels, rijden op wisselstroken en rijden op rijstroken waarbij het verkeer van beide richtingen gebruik kunnen maken,

Koptelefoon/oordopjes

Een koptelefoon of oordopjes zijn verboden in het verkeer.

Overige apparatuur

De bestuurder mag geen gebruik maken van een smartfoon, een tv of een dvd apparaat welke eventueel als autoradio beschikbaar kan zijn.

Navigatie is toegestaan maar het bedienen ervan tijdens het rijden niet.

Parkeren

In straten waar het eenrichtingsverkeer is mag je op even dagen parkeren aan de kant met de even-huisnummers en op oneven dagen parkeren aan de kant met de oneven huisnummers.

In een blauwe zon mag je maximaal 1,5 uur parkeren tussen 08.00 uur en 21.00 uur. Voor sommige zones moet je een apart kaartje kopen welke je kunt halen bij een tabakswinkel.

Pech

In Spanje moet je tenminste 1 gevarendriehoek achter de auto plaatsen indien je met pech komt te staan. Daarbij moet de bestuurder een veiligheidsvest dragen.

Voorrang

In Spanje krijg je te maken met heuvels en bergen waardoor het verkeer stijgend en dalend is. Het dalende verkeer heeft altijd voorrang op het stijgende verkeer. M.a.w. moet je het verkeer dat naar beneden rijdt voorrang geven als je zelf omhoog rijdt.

Huisdieren

Huisdieren mogen alleen achterin vervoerd worden en moeten vast zitten met een tuigje of zijn geplaatst in een bench.

Snelheden

De maximum snelheid in Spanje is 120 km p/u. Voor auto’s met een caravan tot 750KG geld een maximum snelheid van 90 km p/u. Indien de caravan zwaarder is dan 750KG dan mag de auto niet harder dan 80 km p/u rijden.

Bekeuringen

Bekeuringen kun je direct betalen of binnen 20 dagen. Als je onder de 60 km p/u te hard rijdt dan is de boete onder de € 600,-. Boetes beginnen vanaf € 100,-.

 

Updated: 16 mei 2014 — 11:59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *