Verkeersregels Frankrijk

frankrijkDe verkeersregels in Frankrijk zijn op een paar kleine punten afwijkend vergeleken met de Nederlandse verkeersregels.

Stopverbod en parkeerverbod in Frankrijk

Waar mag je niet parkeren?

  • Voor een Politiebureau
  • Voor een Ziekenhuis
  • Voor een postkantoor
  • Bij rood-witte tegels

Waar mag je niet stoppen?

  • Op de oost-west-as langs de kaden en aan de linkeroever van de Seine en de Quai de la Mégisserie
  • Op de noord-zuid-as langs de Avenue du Général Leclerc, een deel van de Boulevard St-Michel, de Rue de Rivoli, de Boulevards de Sébastopol, de Strasbourg en Barbès et d’Ornano, de Rue Lafayette en de Avenue Jean Jaurès

gevarendriehoekPech of een ongeval in Frankrijk

Zowel bij een pechgeval als ongeval moet er een gevarendriehoek worden geplaatst achter de auto. Dit moet op een afstand van ongeveer 30 meter. Daarbij moeten de alarmlichten worden ingeschakeld. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen en achter de vangrail plaats te nemen. Lopen op de autosnelweg is ten alle tijden verboden.

Voorrangsregels Frankrijk

In Frankrijk kent men bergen welke de algemene verkeersregels met zich meebrengen zoals dat stijgend verkeer het dalende verkeer voor moet laten gaan.

Op rotondes hebben bestuurders op de rotonde alleen voorrang als dit ook aangegeven is met een verkeersbord.

kinderen achterbankKinderen in de auto in Frankrijk

Een kinderautostoel is verplicht voor kinderen tot 3 jaar. Kinderen tussen de 3 en 10 jaar oud moeten in een kinderzitje of met een verstelbare veiligheidsgordel worden vervoerd. Kinderen die 10 jaar of ouder zijn mogen voorin de auto zitten.

Snelheid in Frankrijk

Auto’s en campers die minder dan 3500 kg wegen mogen 130 km p/u rijden. Dit geldt alleen voor bestuurders die 2 jaar of langer hun rijbewijs in bezit hebben. Voor personen die korter hun rijbewijs in bezit hebben geldt in Frankrijk een maximumsnelheid van 110 km p/u op de snelweg.

De maximumsnelheid voor auto’s met aanhanger of caravan bedraagt 90 km p/u. Campers die zwaarder wegen dan 3500 km p/u geldt een maximumsnelheid van 110 km p/u.

verkeersregelsAfwijkende verkeersregels in Frankrijk

Doorgetrokken strepen mogen niet alleen niet overschreden worden maar zelfs niet worden geraakt met de wielen van de auto.

Wanneer op een kruispunt een agent het verkeer regelt en jij wilt linksaf, moet je achter de agent linksaf slaan.

Tijdens grote druk zoals de vakantieperiode kan de politie besluiten opritten af te zetten.

 

Updated: 21 mei 2014 — 14:06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *