Verkeersregels Duitsland

verkeersbord duitslandDe verkeersregels in Duitsland wijken minimaal af van die van Nederland. Echter zijn er een paar kleine aanpassingen.

Snelheid

Snelheid, daar staat Duitsland bekend om. Op de autobahn geldt namelijk geen maximumsnelheid voor personenauto’s en campers die lichter wegen dan 3500 kg. De adviessnelheid op deze wegen ligt op 130 km p/u. Auto’s en campers die zwaarder zijn dan 3500 kg mogen maximaal 100 km p/u rijden. Auto’s met een aanhangwagen of caravan mogen maximaal 80 km p/u.

Pech

gevarendriehoekWat te doen bij pech in Duitsland. Ben je geen lid van de ANWB dan kun je bergingsdienst bellen of iemand anders je laten slepen naar een dichtstbijzijnde garage. Beide voertuigen moeten alarmlichten voeren en met moet de eerste afrit nemen.

Bij pech moet er 200 meter achter de auto een gevarendriehoek worden geplaatst.

Nieuw: Sinds 1 juli 2014 is het dragen van een veiligheidsvest ook verplicht. Ook bij controle in Duitsland moet je een veiligheidsvest kunnen tonen. Wie dat niet kan loopt kans op een boete van 15,- euro.

Voorrang

Duitsland kent bergen welke hun eigen voorrangsregels hebben. Dalen verkeer gaat altijd voor op stijgend verkeer.

Kinderen

kinderen achterbankKinderen jonger dan 13 jaar en kleiner dan 1,50 meter moeten op een zitverhoger of in een kinderzitje.

Huisdieren

Huisdieren worden in Duitsland gezien als lading en moeten daarom worden vastgezet.

Updated: 21 mei 2014 — 13:21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *