Kinderen in de auto op vakantie

[kkstarratings]

Kinderen in de auto, dat is altijd een apart onderwerp. Kinderen hebben vaak moeite om een lange reis te maken. Ze hebben veel energie en zijn snel verveeld. Hierdoor hebben ze ook moeite om stil te blijven zitten. Het valt dan niet altijd mee voor de kinderen en voor de bestuurder om alles aangenaam te maken.

kinderen op de achterbankControle over de achterbank

In verband met de veiligheid zou de bestuurder zich NIET moeten bemoeien met de achterbank. Dit moet een afspraak worden tussen bestuurder en bijrijder. Als de bestuurder afgeleid wordt en achterom moet gaan zitten kijken dan levert dit gevaarlijke situaties op. Spreek daarom af met de bijrijder dat die verantwoordelijk is over wat er op de achterbank gebeurt.

Denk van te voren goed na hoe je de kinderen op de achterbank zoet kunt houden. Waar houden ze zich normaal gesproken mee bezig en wat zijn hun hobby’s. Zorg dat ze genoeg stripboeken en puzzelboeken hebben. Spelcomputers zijn vaak erg gewild bij kinderen, echter kun je ze er niet de hele reis mee vermaken. Zorg voor een adapter in de auto of voldoende batterijen. Tegenwoordig worden er ook op Smartfoons veel spellen gespeeld. Zorg dus ook voor deze adapters en verleng/verloopkabels.

Spelletjes

Bedenkt spelletjes die je in de auto kunt spelen met z’n allen. Kinderen vinden dit erg leuk om te doen.

  • Tel het aantal Nederlandse auto’s die je onderweg ziet
  • Tel het aantal auto’s van dezelfde kleur
  • Spot een auto merk of type
  • Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
  • Vertel moppen of raadsels
  • Noem een stuk fruit met elke letter van het alfabet: A-aardbei B-banaan C-citroen

Entertainment

Met een film kun je kinderen goed vermaken. Kinderen kun je een film laten kijken op een tablet, een laptop, een netbook maar ook speciaal voor in de auto DVD/LCD schermen welke ook aan de hoofdsteunen te bevestigen zijn. Zorg voor meerdere leuke tekenfilms of films waar hun gek op zijn. Eventueel kun je ze een hoofdtelefoon geven zodat je zelf niet gestoord wordt door de geluiden of dat ze zelf minder afgeleid worden.

Cadeautips

kado voor in de autoZorg dat je elk uur een cadeautje  hebt die ze kunnen uitpakken. Het hoeft niet iets grootst te zijn omdat kinderen soms al heel blij kunnen zijn met kleine en simpele dingen. Houdt er ook rekening mee dat de ruimte op de achterbank beperkt is. Geeft daarom een cadeau waarmee ze ook achterin kunnen spelen en niet bedolven raken onder de grote cadeau’s. Een spel voor hun gameconsole kan ook voor een paar uur plezier zorgen.

Cadeautips kunnen zijn:

  • Nieuw spelletje voor hun gameboy/ PSP Vita
  • Nieuwe film die ze achterin kunnen kijken
  • Puzzelboek
  • Meer ideeën kunt je wellicht bij de Bartsmit, Action of Bol.com opdoen.

pauze nemen autoritPauze en benen strekken

Niet onbelangrijk is dat kinder van tijd tot tijd even de benen moeten strekken en hun energie kwijt moeten. Zorg bij elke stop dat ze even naar de WC kunnen en hun energie kwijt kunnen. Neem een bal mee of iets anders waarmee je even in beweging kan komen. Hierdoor worden ze ook rustiger in de auto.

Updated: 17 maart 2014 — 16:48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *