Eten en drinken meenemen onderweg in de auto

koekjes supermarktWat neem je mee aan eten en drinken in de auto als je met de auto op vakantie gaat?

Flessen water

Neem altijd voldoende (flessen) water mee. Je kunt het niet alleen drinken maar ook gebruiken om bijvoorbeeld je handen te wassen, tanden te poetsen, iets af te wassen of de hond of kat te drinken te geven.

Flesjes en pakjes drinken

Een flesje drinken is handig omdat dit afsluitbaar is. Tegenwoordig heb je veel keuze en ben je niet meer gebonden aan alleen frisdranken.

Pakjes (fruit) sap zijn vooral voor kleinere kinderen handig. Denk aan Wicky bijvoorbeeld.

Water uit de kraan onderweg

Vul de flessen bij voorkeur niet onderweg bij omdat je het drinkwater niet in alle landen even goed kunt drinken. De samenstelling van het drinkwater kan anders zijn wat een negatief effect op je lichaam kan hebben.

fles waterFruit

Fruit is altijd lekker onderweg. Appels, bananen en een mandarijn kunnen prima. Ze zijn dorstlessend en bevatten een hoop vitaminen. Fruit geeft je energie.

Koekjes

Liga en Sultana zijn koekjes die niet alleen vezelrijk zijn maar ook energie geven en het hongergevoel wegnemen. Deze hoeven niet gekoeld bewaard te worden en zijn per stuk verpakt. Ideaal voor op reis.

Koffie

Koffie zou je in een thermoskan kunnen meenemen of kopen bij het benzinestation waar je een stop maakt. Sommige benzinestations hebben automaten waar je met muntgeld ook een kopje koffie kunt kopen.

energie drinkEnergieblikjes

Drink niet te veel energieblikjes. Ze kunnen een onaangenaam gevoel in de buik veroorzaken.

Brood

Je kunt vooraf broodjes smeren. Vooral puntjes en bolletjes zijn makkelijk en kruimelen minder dan gewoon brood. Doe je er kaas of vleeswaren op dan kun je deze het beste in de koelbox bewaren om er voor te zorgen dat het goed blijft. Onderweg ziek worden wil je niet.

Krentenbollen en koffiebroodjes zijn vaak populair bij kinderen.

zak snoepSnoep

Snoep is een must-have voor kinderen. Ook ouderen kunnen daar van genieten.

Maak vooraf kleine zakjes snoep voor de kinderen. Op die manier voorkom je dat ze in een keer een hele zak leegeten.

Kauwgom

Veel mensen eten graag kauwgom in de auto, vooral bij een lange reis. Zorg er voor dat je wel een afvalzakje in de auto hebt om je kauwgom in weg te gooien.

 

 

Wat neem jij vaak mee onderweg?

Laat het hieronder weten!

Updated: 10 juni 2014 — 10:28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *