Dierenpaspoort mee op vakantie

eu dierenpaspoortIndien je met je Hond, Kat of Fred op vakantie wilt dan heb je ook voor hun een paspoort nodig. Dit dierenpaspoort bevat alle gegevens van het huisdier inclusief de inentingen die het dier gekregen heeft. Een inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is in veel landen dan ook verplicht. Het dierenpaspoort toont aan dat het dier daar voor ingeënt is.

Dieren die binnen de EU reizen moeten voorzien zijn van een Chip. Omdat er geen pasfoto in het dierenpaspoort staat is het ook moeilijk om het dier te identificeren en daarmee te bevestigen dat het dier ook daadwerkelijk is ingeënt. D.m.v. de chip kan de identiteit van het dier worden uitgelezen en worden vergeleken met het dierenpaspoort.

Indien er bij een grenscontrole blijkt dat er geen dierenpaspoort aanwezig is of dat de identiteit niet achterhaald kan worden (geen chip) dan kan er worden besloten dat het dier niet toegelaten wordt.

Het EU dierenpaspoort bestaat sinds 3 juli 2004. Indien uw dier jonger is dan deze datum dan heeft u automatisch een EU dierenpaspoort

hond vakantiekat vakantiefred vakantie

Updated: 26 maart 2014 — 10:07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *