APK en autovakantie

apk keuring vakantieVeel mensen denken dat je alleen een APK keuring kunt laten uitvoeren op de auto als de APK vervaldatum in beeld komt of dat men een brief thuisgestuurd krijgt met de kennisgeving dat de APK binnenkort verloopt. Dat is namelijk niet het geval.

Je auto APK laten keuren wanneer je maar wilt

Je kunt de auto op elke gewenst moment voorzien van een nieuwe APK keuring, ook al is deze nog 11 maanden geldig. De kosten voor de APK keuring blijven hetzelfde en worden niet beïnvloed door wanneer je de auto laat keuren.

Controleer je APK vervaldatum

Controleer altijd van te voren of er nog voldoende keuring op de auto zit waarmee je op vakantie wilt. In de meeste gevallen ontvang je een brief thuis zodat je er aan herinnerd wordt om een APK afspraak te maken voor een herkeuring. Dit is echter geen garantie. Controleer daarom zelf hoe het zit. Bij elke APK keuring krijg je een keuringsbewijs. Deze moet je goed bewaren omdat dit bij je autopapieren hoort. Deze moet je dus ook aan oom agent kunt tonen. Belangrijk dus om deze ook bij je op vakantie te hebben. Een keuring die bijna is verlopen kan beter tijdig worden verlengd. Hierdoor weet je dat je auto technisch in orde is.

Je auto 2 maanden eerder laten keuren is 14 maanden APK

apk keurenDe voordelen als je de auto 2 maanden van te voren laat keuren voordat hij daadwerkelijk gekeurd moet worden is dat je deze 2 maanden er cadeau bij krijgt. Je hebt krijgt dus 14 maanden APK.

Nieuwe APK is meer zekerheid

Een nieuwe APK geeft je de zekerheid dat je auto voldoen aan de zware keuringseisen van een APK keuring. Hierbij wordt met name gelet op veiligheid. Als er dingen aan de auto zijn of mankeren dan worden deze er uit gehaald. Je kunt er dan van op aan dat je remmen in orde zijn en nog voldoende remmen. Dat geeft je een vertrouwd gevoel. Het laatste wat je wilt is onderweg er achter komen tijdens een zware beproeving dat er iets mankeert aan de auto.

Combineer een APK met een onderhoudsbeurt

olie bijvullenUiteraard is het altijd verstandig om je auto te voorzien van een onderhoudsbeurt als je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan. Omdat er veel checkpunten bij een onderhoudsbeurt zitten die ook bij een APK worden uitgevoerd, krijg je vaak korting als je deze 2 combineert. Informeer hiernaar bij jouw garage.

Meer over APK regels

Updated: 22 april 2014 — 12:54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *