ANWB dekking en polisvoorwaarden

pech onderwegGoed verzekerd op vakantie? Is je ANWB dekking voldoende in het buitenland?

De ANWB, ook wel beter bekend als Algemene Nederlandse Wielrijdersbond, staat bekend om haar pechhulp.

De pechhulp voorziet je van hulp indien je autopech krijgt. Sta je ergens met panne en kun je niet meer verder, dan kun je bellen met de ANWB. Zij sturen vaak iemand binnen een uur naar je toe die je verder kan helpen. In sommige gevallen weet de ANWB je auto weer aan de gang te krijgen of het probleem op te lossen. Zodoende kun je de reis verder vervolgen. Het kan ook zijn dat de ANWB je auto kan weg laten slepen naar je eigen garage terwijl ze ondertussen vervangend vervoer voor je regelen. Niet alles is inbegrepen qua dekking. Je moet dus weten waarvoor je wel en niet bent gedekt of verzekerd. Vooral tijdens een auto vakantie kan lid zijn van de ANWB nuttig zijn.

Verschillende ANWB polissen

Pechhulp Nederland

Pechhulp Nederland is er in 3 modellen: Instap (55,- Euro), Standaard (70,- Euro) en Compleet (111,50 Euro).

  • Pechhulp Nederland Instap: Bij instap krijg je pechhulp in Nederland met uitgezonderd van je eigen woonplaats. Heb je pech voor je eigen voordeur dan heb je pech! Indien je toch wilt dat ze komen moet je extra betalen of je pakket direct upgraden.
  • Pechhulp Nederland Standaard: Bij standaard krijg je de woonplaatsservice en een vervangende auto bovenop de dingen die je bij instap krijgt. Pech voor de voordeur betekend dus wel hulp. Ook een vervangende auto om toch naar je werk te kunnen is inbegrepen.
  • Pechhulp Nederland Compleet: Bij compleet heb je alle dingen die ook in het standaard pakket zitten en als extra een ster service. De ster service bevatten wat extra dingen met name een rechtsbijstandverzekering. De rechtsbijstand verzekering is van toepassing op letsel, schade en onenigheid over reparaties en onderhoud. Ook is er begeleiding bij reparatie die na pech volgen.

Pechhulp Europa

Pechhulp Europa is er ook in 3 modellen: Instap (83,- Euro), Standaard (143,- Euro) en Compleet (159,50 Euro)

  • Pechhulp Europa Instap: Bij instap krijg je de pechhulp in Nederland en de pechhulp in Europa. Dit geldt dus in alle landen van Europa inclusief Nederland. Uitgezonderd van pech bij de voordeur omdat de woonplaatsservice niet is inbegrepen.
  • Pech Europa Standaard: Bij standaard zijn de onderdelen bij instap aanwezig en aangevuld met de woonplaatsservice, een vervangende auto in Nederland en een vervangende auto in het buitenland (Europa).
  • Pecht Europa Compleet: Bij compleet zijn alle voordelen van standaard van toepassing en verder uitgebreid met de ster service. De ster service is een rechtsbijstandverzekering welke hulp biedt bij letsel, schade en reparaties en onderhoud. Ook bij reparaties na de pech wordt er begeleiding geboden. Medewerkers van de ANWB spreken meerdere talen en kunnen als tolk fungeren tussen de garage en u.

Pechhulp Europa XL

Pechhulp Europa XL is er ook in 3 modellen: Instap (111,- Euro), Standaard (171,- Euro) en Compleet (187,50 Euro)

De XL is een uitbreiding op de Pechhulp Europa waar een aantal landen extra zijn inbegrepen. De landen die in het XL pakket extra zitten zijn:

Algerije, Azoren, Canarische Eilanden, Ceuta, Egypte, Israel, Madeira, Marokko, Melila, Tunesie en Turkije vanaf de Bosporus, Verenigde Staten, Canada, Australie, Nieuw-Zeeland, Indonesie, Aruba, Curacao, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire.

anwb pechPrijzen

Alle genoemde prijzen zijn per jaar en inclusief btw.

Meer informatie over de pechhulp vind je op de website van de ANWB: http://www.anwb.nl/wegenwacht/auto/nederland

ANWB pasjes

Er zijn verschillende pasjes en elke kleur geeft aan hoe lang je lid bent. Een blauw pasje krijg je als je 1 of 2 jaar lid bent. Een brons pasje krijg je als je tussen de 2 en 5 jaar lid bent. Een zilver pasje krijg je als je tussen de 5 en 10 jaar lid bent. Een goud pasje krijgt je als je tussen de 10 en 25 jaar lid bent. Ben je langer dan 25 jaar lid dan krijg je een platina pasje.

anwb pasjes

Updated: 26 februari 2014 — 14:25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *